Mensen die ziek gemeld worden bij hun werkgever, doorlopen vaak een traject van ARBO-artsen en reïntegratiespecialisten en kunnen onvoldoende belastbaar zijn om hun werk weer naar behoren op te pakken omdat hun gezondheid dit niet toelaat.

Derhalve heeft Atlasverzuim.nl samen met Fysio- en healthcenter De Beemd te Oosterhout een aantal een zorgpakketten ontwikkeld waarbij gekeken wordt naar het individu.

De individuele pakketten zijn erop gericht de belastbaarheid van zieke of dysfunctionerende medewerkers te vergroten door middel van fysieke en/of mentale training. Per individu wordt gekeken waar behoefte aan is, zo kan er een meer fysieke training plaatsvinden waarbij gedacht kan worden aan medische training aan de hand van een intake, oefenschema en goede begeleiding, tilinstructies en -technieken of core stability training. Daarnaast kan er een combinatie gemaakt worden met de andere disciplines, zoals een sessie mindfulness, yogales of het ondergaan van een holistische massage.

Nog steeds geldt ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’. Mocht de geestelijke problematiek uitgebreider zijn, dan kan desgewenst een psycholoog ingeschakeld worden waarmee wij samenwerken. Hierbij kunt u denken aan burn-out klachten of klachten waarmee iemand moet leren omgaan.

Hieronder treft u een aantal mogelijkheden,

  • Individueel fysiotherapeutisch consult
  • Medische training onder begeleiding
  • Yogalessen of Yogalateslessen
  • Body & Mind basis pakket bestaande uit Intake, maand medische training en maand yoga of yogalates
  • Body & Mind plus pakket  bestaande uit Body & Mind basis pakket met 1 holistische massage
  • Body & Mind top pakket  betaande uit Body & Mind plus pakket met 1 sessie mindfulness

Naast deze complete pakketten kunnen wij u nog een aantal losse bouwstenen aanbieden. Zo is het mogelijk op een vast tijdstip op locatie yogalessen te verzorgen, zoals eerder genoemd een psycholoog in te schakelen of een coachingssessie ‘Gezonde voeding & levensstijl’ te verzorgen.

De fysiotherapeutische consulten kunnen eventueel door de zorgverzekering worden vergoed worden uit het aanvullende zorgverzekeringspakket.

Uiteraard is het mogelijk zelf een pakket samen te stellen dat het beste aansluit bij het individu. In overleg worden daar afspraken over gemaakt. Wij zijn van mening dat een multidisciplinaire aanpak tot het beste resultaat leidt.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Vanessa Roest (0162) 694521 of info@fhcdebeemd.nl

 

 

Disclaimer