Verzuim­kosten berekenen

Geplaatst op

Een werknemer die langdurig ziek is kan je bedrijf veel geld kosten. Hoeveel kost een zieke werknemer precies? Een overzicht van de kosten bij verzuim en een handige verzuim­calculator. Voor kleine bedrijven is ziekte­verzuim een groot risico. De kosten bij …

7 pluspunten van oudere werknemers

Geplaatst op

Ouder personeel kan van grote waarde zijn voor een werkgever. Toch valt tijdens sollicitaties de keuze vaak op een jongere kandidaat. Wat zijn goede redenen om toch te kiezen voor een 50-plusser?  1. Schat aan kennis en ervaring Oudere werknemers …

Wat is goed werkgeverschap?

Geplaatst op

In het arbeidsrecht vind je allerlei regels voor werkgever en werknemer. Toch is het mogelijk dat de wet op een bepaalde vraag niet een duidelijk antwoord heeft. Meestal komt dan artikel 7:611 van het Burgerlijk Wetboek goed van pas. In dit wetsartikel is vastgelegd …

Voorwaarden concurrentiebeding

Geplaatst op

Een concurrentiebeding is een bijzondere bepaling in de arbeids­overeenkomst. Wat zijn de regels?   1. Wanneer is een concurrentiebeding handig? Een concurrentiebeding is handig als je wilt voorkomen dat een concurrent later profiteert van de kennis die je werknemer opdoet …

Verzuim­begeleiding, wat moet ik regelen als ondernemer?

Geplaatst op

Een zieke werknemer heeft begeleiding nodig. Wat moet je als ondernemer en werkgever precies doen bij verzuim en re-integratie? Atlasverzuim helpt u hierbij. Wat zegt de wet over verzuim­begeleiding? Als werkgever moet je zorgen voor goede verzuim­begeleiding. Je volgt de richtlijnen uit de …

STAP budget voor scholing, zo werkt het

Geplaatst op

STAP budget voor scholing, zo werkt het Er is een nieuwe subsidie voor scholing. Via de Subsidieregeling stimulering arbeidsmarktpositie (STAP) kunnen werknemers in 2022 een cursus, opleiding of training volgen. Hoe werkt het STAP budget precies? En wat zijn de voordelen voor werkgevers? …

Dit zijn de belangrijkste regels voor werktijden

Geplaatst op

Het is niet goed voor de gezondheid om te lang achter elkaar te werken. Daarom heeft de overheid regels opgesteld voor de werktijden en rusttijden van werknemers. De belangrijkste regels op een rij. Regels voor werktijden De regels voor werktijden …

Personeels­handboek maken, zo doe je dat

Geplaatst op

In een personeels­handboek kun je bedrijfsregels en algemene afspraken met je personeel vastleggen. Dan weet iedereen waar hij aan toe is en voorkom je lastige discussies. Lees hoe je zelf een goed personeels­handboek maakt. Personeels­handboek In de arbeidsrelatie met je werknemers …

Personeel verzekeren tegen ziekte, ja of nee?

Geplaatst op

Personeel verzekeren tegen ziekte, waarom? Je personeel verzekeren tegen ziekte doe je in de basis met een verzuim­verzekering. Voor veel bedrijven is dit de belangrijkste verzekering, want personeel is hun grootste kapitaal. Maar wel een kwetsbaar kapitaal.   Hoe goed je …

Loondoorbetaling bij ziekte

Geplaatst op

Als je werknemer niet kan werken door ziekte of een andere vorm van arbeidsongeschiktheid heeft hij recht op een groot deel van zijn salaris. Hoeveel precies? Hieronder vind je de regels voor de eerste 2 ziektejaren.   Loondoorbetaling bij ziekte, …